Jump to content

Welcome to DarkEvils Romania

DarkEvils Romania Community a fost deschisa in speranta ca putem arata ceva diferit fata de restul comunitatilor. Dorim sa promovam egalitatea intre membrii, comunicarea, bunul simt, intelegerea, rezolvarea problemelor si munca in echipa. Suntem aici, alaturi de fiecare utilizator si dorim sa evoluam impreuna. DarkEvils Romania doreste ca stafful si utilizatorii sa fie in stransa legatura. Vrem sa formam si sa mentinem ceva frumos care, doar prin implicarea fiecaruia in parte, sa poata evolua.

China interzice difuzarea BBC. Postul britanic este acuzat că a devenit o „morișcă de zvonuri”


Recommended Posts

  • Council

NDQwJmhhc2g9MzMwNWUzOTA3MjUzZjBjYmEyZDRj

Autoritățile de la Beijing au anunțat joi că suspendă transmisia BBC Word News pe întreg teritoriul Chinei continentale, pe motiv că serviciul public de radio-televiziune britanic a devenit o „morișcă de zvonuri”, iar informațiile sale nu mai corespund principiilor „adevărului și imparțialității” jurnalistice.

Beijingul este deranjat cu precădere de relatările BBC despre abuzurile asupra comunității de uiguri din provincia autonomă Xinjiang, dar și despre Wuhan, orașul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus.

Anunțul a fost făcut în Ajunul Anului Nou Chinezesc, tocmai pentru a atrage și mai mult atenția, spune un expert chinez în comunicare, citat de Global Times, publicație susțiută de stat, care apare în limba engleză.

„Suntem dezamăgiți că autorităţile chineze au decis să ia această măsură. BBC difuzează informaţiile internaţionale cele mai sigure din lume şi acoperă subiecte din lumea întreagă într-o manieră onestă şi imparţială”, a declarat în reacție o purtătoare de cuvânt a postului britanic.

„Un atac inacceptabil asupra libertății presei”, a comentat, la rândul său, ministrul britanic de externe, Dominic Raab.

Decizia autorităților chineze vine, pe de altă parte, la o săptămână după ce Marea Britanie nu a mai acordat licență de emisie televiziunii de stat din China, iar Beijingul răspunde astfel cu aceeași monedă.  Autoritatea britanică de reglementare în domeniul media a retras licenţa de emisie pentru canalul de televiziune chinez de limbă engleză CGTN, întrucât a ajuns la concluzia că Partidul Comunist chinez are responsabilitatea editorială finală pentru programele postului respectiv.

Pe de altă parte, și în trecut China a blocat de mai multe ori accesul la site-ul BBC. S-a întâmplat, de exemplu, în timpul protestelor din Hong Kong și în perioada în care Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat unui disident chinez.

ZZZ.jpg.2c2ede35cf1eece76f3073690a54f707 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...